CLIC Ontdek de voordelen

CLIC is samen. Samen kun je méér, zeker als je hetzelfde doel hebt en helemaal als je elkaar aanvult in kennis, ervaring en mogelijkheden.

Ecosysteem

CLIC is samen. Samen kun je meer, zeker als je hetzelfde doel hebt en helemaal als je elkaar aanvult in kennis, ervaring en mogelijkheden. Je realiseert meer als je de bereidheid hebt om te delen en de openheid hebt om te leren van anderen. Dit is de kern van het ecosysteem op CLIC. In een succesvol ecosysteem kan iedere partij focussen op haar kracht. Op CLIC zullen partijen projecten definiëren die de meeste impact kunnen hebben.

Het vereist een diversiteit aan kennis, ervaring en data om te komen tot innovatie binnen de belangrijkste aandachtsgebieden. CLIC’s kracht is faciliteren: zorgen voor de juiste hubs, kantoren en bedrijfsunits, zorgen dat de juiste services voorhanden zijn. En voorhanden blijven in de immer veranderende wereld van innovatie. Zodat de bewoners van CLIC zich bezig kunnen houden met het ontwikkelen van de stadslogistiek van de toekomst. Lees hieronder welke voordelen CLIC biedt.

Shared services
CLIC is samen. Dat betekent dus ook samen gemeenschappelijke services delen, zodat iedereen lagere kosten heeft. Er is een grote variëteit aan shared services, denk aan ICT-infrastructuur, beveiliging, schoonmaak, receptiedesks en onderhoud. Alles afgestemd op de wensen van de gebruikers. Zo valt ook te denken aan vergaande services, zoals het hebben van een vloot met elektrische deelvoertuigen, een cross-dock-platform als service of een poule met flexibele arbeidskrachten. Als er behoefte aan is, dan organiseert CLIC het. Laat het weten, CLIC luistert.
CLIC luistert en stemt af op behoefte
Beweging begint met stilstaan om te laden
Energie smart grid
Zonder goede laadfaciliteiten kan er geen sprake zijn van elektrisch vervoer. CLIC heeft zijn eigen duurzame smart grid waar zonnepanelen elektriciteit opwekken en deze optimaal verdelen over de aanwezige elektrische vloot. Dit smart grid kan vraag en aanbod, pieken en dalen optimaal balanceren en tegelijkertijd een flexibele charging service bieden gedurende de dag en nacht. En mocht er meer elektriciteit nodig zijn dan de panelen kunnen opwekken, dan wordt er groene stroom ingekocht. De eigen opwekking en de slimme distributie leiden tot lagere kosten en meer flexibiliteit. Uw voertuig staat ’s nachts veilig geparkeerd, wordt elektrisch geladen en eventueel ook nog bevoorraad.
Proeftuin
CLIC is gevestigd midden in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) op bedrijventerrein Lijndenhof, een unieke locatie met ruim 120.000 vierkante meter aan logistieke hubs, bedrijfsunits, kantoren en alle mogelijke faciliteiten. Via de A9 verbonden met de regio, via Schiphol verbonden met de rest van de wereld. Wat die locatie nog bijzonderder maakt, is dat deze gelegen is in de meest ideale ‘proeftuin’ voor innovatieve stadslogistiek. Een grote, wereldse stad met veel verschillende nationaliteiten. Voorlopend op regelgeving inzake zero-emissiezones. Kennisinstellingen in de directe omgeving. Een gebied groot genoeg om te innoveren, klein genoeg om elkaar makkelijk te kunnen vinden. Op CLIC vind je uit, probeer je uit en rol je uit. Om het vervolgens elders op grote schaal te implementeren. Als het in de MRA kan, dan kan het ook in Eindhoven, Londen, New York of Tokyo. Met CLIC ben je verbonden.
Met CLIC ben je verbonden
CLIC inspireert en ademt
Prettig verblijven
Op de campus kom je elkaar tegen. Toevallig tijdens de lunch, buiten tussen het groen, of in de door CLIC ingerichte vergaderruimtes. Op CLIC is van alles mogelijk, van kleinschalige meetings tot internationale seminars tot informele borrelmomenten. Weet wat er speelt dankzij het campusmanagement en laat je koppelen aan wie je op dat moment nodig hebt. Deel ervaringen en inzichten tijdens evenementen georganiseerd door CLIC. Ontmoet studenten of jonge startups en kom tot oplossingen waar je zelf nog niet aan had gedacht. Of heet zelf de juiste professionals welkom en leg ze in de watten bij de horecagelegenheden van CLIC. CLIC faciliteert en inspireert, de innovators op CLIC brengen de stadslogistiek samen verder. Op CLIC klikt het altijd.
Duurzaam
Een belangrijk streven voor CLIC is het realiseren van een integrale, hoogwaardige duurzaamheid. Er zal aansluiting gezocht worden bij wereldwijde certificering (zoals BREEAM en WELL) waar duurzaamheid op een breed aantal vlakken wordt behaald, zoals management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik, ecologie en afvalverwerking. Daarmee onderschrijft CLIC de uitgangspunten van de gemeente Haarlemmermeer waar het gevestigd is.
Duurzaamheid begint bij de bron, in dit geval op de campus.
Van gevestigde bedrijven tot start-ups
Een markt met talent
CLIC koppelt binnen en buiten het bedrijfsleven mensen met ervaring aan jong talent. Naast ondernemers zijn ook ambitieuze studenten en (hoog)leraren op CLIC te vinden, werkend aan projecten en op zoek naar vruchtbare samenwerkingen.
Geïnteresseerd?
Ben altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van CLIC en schrijf in op onze nieuwsbrief