CLIC is duurzaam

De groene uitdaging

Stadslogistiek moet duurzamer worden en daar zet CLIC zich voor in. Echt groen en duurzaam word je pas als je een campus vanaf de wortels groen opbouwt. Daarbij horen weloverwogen keuzes. Daarom is CLIC vanaf begin af aan bezig het hele terrein zo goed mogelijk in te richten via een integraal duurzaamheidsplan. Dat komt ten goede aan mensen uit de omgeving, de CLIC-community zelf, logistiek Nederland, de natuur en uiteindelijk aan een schonere planeet.

Circulair

De gemeente Haarlemmermeer wil in 2050 volledig circulair zijn. Dat is vastgesteld in de citydeal Circulaire Stad. CLIC ziet daar een belangrijke rol voor zichzelf weggelegd. Zo zijn ruimtes op CLIC op dit doel afgestemd en wordt gekeken naar het circulair maken van afvalstromen, van de riolering tot het verantwoord afvoeren van plastic.

Energie

CLIC is aardgasvrij en gebruikt elektriciteit uit duurzame bronnen. Daarmee ondersteunt CLIC de programmatische aanpak energietransitie. Stroom komt onder andere van de eigen zonnepanelen, aangevuld door groene energie van een verantwoorde energiemaatschappij. CLIC gaat bovendien slim om met warmteopslag.

BREEAM

Hoe duurzaam CLIC is wordt onafhankelijk vastgesteld door het toonaangevende BREEAM. Op basis van negen categorieën bepaalt BREEAM hoe goed een organisatie scoort. Denk bijvoorbeeld aan management, transport en het gebruik van bepaalde materialen. CLIC streeft hierbij naar een hoge BREEAM score, tenminste Excellent.

Natuur op CLIC

Het terrein van CLIC werkt zo veel mogelijk samen met de natuur in de omgeving. Het terrein heeft een open karakter en is omgeven met (fruit)bomen, planten en water in een groene zoom.

Geïnteresseerd?
Ben altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van CLIC en schrijf in op onze nieuwsbrief