CLIC

Co-create CLIC

CLIC gelooft dat veel losse ideeën over toekomstbestendige stadslogistiek al bestaan. Dat iedereen wel een stukje van de puzzel heeft. Daarnaast ligt nog een enorme potentie verscholen in de markt, bij bekende spelers en bij onbekende talenten. De sector heeft nu een broedplaats nodig, een plaats waar kruisbestuiving plaatsvindt tussen sectoren, onderwijs en bedrijfsleven.

Met alle talenten op één plek met de beste faciliteiten, wordt stadslogistiek - en daarmee de leefbaarheid in de stad - beter. Behoor je tot zo’n organisatie die innovatief met stadslogistiek bezig is? CLIC is benieuwd wat je op de campus zou willen hebben aan faciliteiten of services. Hoe zien de hubs van de toekomst eruit? Welke elektrische laadmogelijkheden zou je wensen? Heb je een briljant idee of een suggestie die niet gemist mag worden? Laat het CLIC weten op co-create@joinclic.nl. We bekijken graag samen met jullie wat de mogelijkheden zijn.

Doe je mee?

 • Online levensmiddelen

  “Online boodschappen laten we steeds vaker bezorgen, één keer per week. Consument willen lokale versproducten. We vergissen ons nu nog te vaak in die first mile. Hoe krijg je de producten van boeren en producenten naar een hub? Dat soort partijen moet een gezamenlijke hub hebben. CLIC is misschien de oplossing voor de last-mile-leveringen in de buurt.”

 • Groothandels voor horeca

  “Er zijn steeds meer platforms voor horecabestellingen. Met een speciaal assortiment kan een horecazaak zich onderscheiden van de buren. Je kunt er centraal bestellen en de bedoeling is dat platforms centraal geleverd krijgen. Een leverancier levert af op Lijndenhof, waar goederen geclusterd en zero emissie naar klanten kunnen worden gestuurd, ook met lichte elektrische voertuigen.”

 • Zakelijke bezorging kantoorwijken

  “Kantoren op Schiphol, de Zuidas, Haarlemmermeer en Amsterdam-West zouden een hub kunnen gebruiken, zodat alle spullen in één keer kunnen worden geleverd en een kantoor geen tiental leveringen per dag om de oren krijgt.”

 • Installateurs

  “Bedrijven die warmtepomptechnologie ontwikkelen voor bestaande woningen zijn in opkomst nu de regio bijna van het gas af moet. Er is kantoorruimte op CLIC. Je kunt er samenkomen met corporaties en grote woningeigenaren. Je kunt goederenstromen coördineren en alles voorbereiden voor een monteur, zoals ’s nachts busjes bevoorraden. Je kunt er samenwerken met het technisch onderwijs en een commerciële partij.”

 • Cateraars

  “Cateraars zoeken vaker een centrale faciliteit om te koken. Er is ruimte voor een goede locatie. De cateraar is verbonden met lokale producenten die spullen leveren en er is een zero-emissienetwerk dat het naar klant brengt.”

Projecten

Ben je bezig met een innovatief project dat de stadslogistiek van de toekomst dichterbij brengt? Een project waarbij jullie een stukje van de puzzel hebben, maar partijen zoeken voor de ontbrekende stukken? Een project dat specifieke voorwaarden stelt aan de inrichting van de hub of speciale faciliteiten vereist? Wij denken graag mee. Neem contact op met CLIC. Stuur een mail naar co-create@joinclic.nl.

Join CLIC

CLIC nodigt professionals, talenten en young creatives uit om samen voorop te lopen. Join CLIC. Ontmoet, versterk, bouw nieuwe ideeën en breng initiatieven tot wasdom.

Geïnteresseerd?
Ben altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van CLIC en schrijf in op onze nieuwsbrief