CLIC is situated right in the heart of the logistics corridor of the Amsterdam metropolitan area;

Directly connected to the A9 motorway, facing Schiphol Airport and only 6 miles from the city center

I could either watch it happen or be a part of itElon Musk

Locatie

Redirecting...

CLIC is gevestigd op bedrijventerrein Lijndenhof, een unieke locatie met ruim 120.000 m2 aan bedrijfsruimte en alle mogelijke faciliteiten, in het hart van de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Het terrein heeft een zichtlocatie aan de autosnelweg A9 en de provinciale weg S106.


De campus is gelegen aan de Connected Transport Corridor (CTC) Amsterdam Westkant. De Connected Transport Corridors zijn een landelijk samenwerkingsverband om het goederenvervoer veiliger, duurzamer en efficiënter te maken door slimme mobiliteitsoplossingen op te schalen.

Het is uniek

De City Logistic Innovation Campus (CLIC), de logistieke innovatiecampus van Nederland, gaat het verschil maken. CLIC zal van grote betekenis zijn voor de Metropoolregio Amsterdam en uiteindelijk ook internationaal. Lees wat CLIC uniek maakt en welke voordelen je er geniet.

Wat is CLIC?

De City Logistics Innovation Campus is een volledig operationele stadslogistieke hub, een innovatiecentrum en een complete campus in één. CLIC is een ecosysteem voor partijen die de stadslogistiek van morgen ontwikkelen. Partijen die ergens een plekje hebben in de stadslogistieke keten of anderszins bij innovatie in stadslogistiek betrokken zijn. Op CLIC vind je alle faciliteiten en door de shared services kun je efficiënter en tegen lagere kosten aan de slag.

 • Bedrijven moeten met elkaar oplossingen bedenken en aan het begin van de keten al dicht bij elkaar opereren. Op CLIC kan dat.

  Walther Ploos van Amstel - Lector City Logistics Hogeschool van Amsterdam
Moderne bedrijfsruimte en kantoren op basis van innovatief ontwerp specifiek voor stadslogistiek
Op CLIC kun je precies de hub, het kantoor of de bedrijfsruimte vinden die je zoekt. Door de slimme modulaire opbouw zijn de units in oppervlakte, hoogte en samenstelling precies op maat te maken, te verbinden en in te richten. En natuurlijk met de mogelijkheid om mee te groeien met jouw ambities in stadslogistiek.
Wereldwijde certificering zoals BREEAM en WELL
Een belangrijk streven voor CLIC is het realiseren van een integrale, hoogwaardige duurzame inrichting. Er zal aansluiting gezocht worden bij wereldwijde certificering (zoals BREEAM en WELL) waar duurzaamheid op een breed aantal vlakken wordt gescoord, zoals management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik, ecologie en afvalverwerking. Duurzame stadslogistiek start op CLIC.
Emissievrij bewegen begint met stilstaan om te laden
Het elektrisch laden van de voertuigen is een belangrijk en steeds terugkerend deel van de stadslogistiek. Liefst 's nachts op een veilige plek, tegen gunstige condities en met de mogelijkheid om tegelijk goederen te laden. Lees wat er mogelijk is in onze mobility hubs.
Ontmoet elkaar op CLIC
De City Logistics Innovation Campus is na grondig onderzoek zo afgestemd dat het een meerwaarde heeft voor de gevestigde bedrijven, omwonenden en bezoekers. CLIC gaat over ontmoeten en verbinden. Iedereen is op CLIC welkom om elkaar op te zoeken, te werken, te sporten, te eten of te drinken. Vragen over CLIC? Kijk bij de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Doe je mee?

Past CLIC bij jouw organisatie of onderneming en wil je (vrijblijvend) meer te weten komen over wat voor jou mogelijk is op CLIC? Neem dan gerust contact met ons op.De verhuur op CLIC is nu nog niet gestart, maar we zijn wel erg benieuwd naar je behoeftes en wensen en gaan graag met je in gesprek.

 • Cateraars

  “Cateraars zoeken vaker een centrale faciliteit om te koken. Er is ruimte voor een goede locatie. De cateraar is verbonden met lokale producenten die spullen leveren en er is een zero-emissienetwerk dat het naar klant brengt.”

 • Installateurs

  “Bedrijven die warmtepomptechnologie ontwikkelen voor bestaande woningen zijn in opkomst nu de regio bijna van het gas af moet. Er is kantoorruimte op CLIC. Je kunt er samenkomen met corporaties en grote woningeigenaren. Je kunt goederenstromen coördineren en alles voorbereiden voor een monteur, zoals ’s nachts busjes bevoorraden. Je kunt er samenwerken met het technisch onderwijs en een commerciële partij.”

 • Zakelijke bezorging kantoorwijken

  “Kantoren op Schiphol, de Zuidas, Haarlemmermeer en Amsterdam-West zouden een hub kunnen gebruiken, zodat alle spullen in één keer kunnen worden geleverd en een kantoor geen tiental leveringen per dag om de oren krijgt.”

 • Groothandels voor horeca

  “Er zijn steeds meer platforms voor horecabestellingen. Met een speciaal assortiment kan een horecazaak zich onderscheiden van de buren. Je kunt er centraal bestellen en de bedoeling is dat platforms centraal geleverd krijgen. Een leverancier levert af op Lijndenhof, waar goederen geclusterd en zero emissie naar klanten kunnen worden gestuurd, ook met lichte elektrische voertuigen.”

 • Online levensmiddelen

  “Online boodschappen laten we steeds vaker bezorgen, één keer per week. Consument willen lokale versproducten. We vergissen ons nu nog te vaak in die first mile. Hoe krijg je de producten van boeren en producenten naar een hub? Dat soort partijen moet een gezamenlijke hub hebben. CLIC is misschien de oplossing voor de last-mile-leveringen in de buurt.”

Geïnteresseerd?
Ben altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van CLIC en schrijf in op onze nieuwsbrief