CLIC Nieuwe Fase

Nieuwe Fase

CLIC gaat een volgende fase in: van ontwerpen naar bouwen. Waar CLIC eerst alleen schetsmatig op papier bestond voordat het geheel digitaal vormgegeven werd in BIM-modellen en fotorealistische artist impressions, gaat binnenkort de realisatie starten. Allereerst de realisatie van de gebouwen op het Oostelijke deel.

Die gebouwen zullen hun deuren openen voor de eerste bewoners rond de zomer van 2023. En dan gaat het pas echt beginnen want CLIC staat voor innovatie in stadslogistiek. Voor toekomstige stadslogistieke oplossingen. De oplossingen van 2024 maar ook die van 2030 of die van 2040. In bovengenoemde gebouwen zullen vele vernieuwingen het licht zien, zullen experts met heel verschillende kennis komen tot steeds weer nieuwe ideëen. Niet één keer maar telkens weer: uitvinden, uitproberen en uitrollen.

CLIC wordt daarmee de kraamkamer van moderne “cityports”: ecosystemen aan de rand van stedelijke gebieden met logistieke ruimtes, shared services en benodigde faciliteiten. Denk hierbij aan vergelijkbare ecosystemen gericht op het afhandelen van goederenstromen zoals de haven van Rotterdam of vliegveld Schiphol.

CLIC cityports worden uiteraard veel kleiner en er dokken geen grote schepen, maar er dokken kleine elektrische voertuigen. Airport, seaport, cityport.

Geïnteresseerd?
Ben altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van CLIC en schrijf in op onze nieuwsbrief