CLIC

Intospace: toekomstbestendig logistiek vastgoed

Oisterwijk, 20 september 2021 – Somerset Capital Partners, de initiatiefnemer en ontwikkelaar van CLIC, heeft zijn activiteiten in logistiek vastgoed ondergebracht in de nieuwe onderneming Intospace. Daarmee gaat ook de ontwikkeling van de innovatiecampus voor de stadslogistiek bij Amsterdam door onder de vlag van het nieuwe bedrijf.

Somerset heeft het besluit van de oprichting van Intospace genomen vanwege veranderende marktomstandigheden. “Er spelen veel grote onderwerpen”, laat de kersverse Intospace-CEO Tim Beckmann weten. “Vervuilende energiebronnen moeten worden vervangen door CO2-positieve energiesystemen, de grondschaarste in Nederland vraag om een creatievere aanpak, drukke steden met verstopt verkeer moeten worden ontlast, en nog veel meer. Somerset gelooft dat deze problemen alleen met een heldere visie kunnen worden opgelost. Vandaar de lancering van een bedrijf wat daadwerkelijk ‘into’ de logistiek van de toekomst is en zich volledig richt op de trends die de markt definiëren.”

Intospace gaat een uitdrukkelijk duurzame koers varen en gaat zich richten op toekomstbestendig logistiek vastgoed. Om een blijvend commitment aan te gaan ten behoeve van de kwaliteit, zal Intospace, anders dan Somerset Capital Partners, geen vastgoed meer gaan verkopen aan eindbeleggers. In plaats daarvan wordt het behalve ontwikkelaar dus ook huisbaas.

Intospace is een dochteronderneming van Somerset Capital Partners, dat doorgaat als investeringsmaatschappij. Somerset-topman Joes Daemen blijft betrokken als aandeelhouder en als adviseur. Met Tim Beckmann, tot voor kort partner bij Somerset, krijgt Intospace een topman met een uitgebreide ervaring in de logistieke sector en in het logistiek vastgoed. “CLIC wordt een van de testimonials van de Intospace-filosofie om voorop te lopen in nieuwe oplossingen”, aldus Beckmann. “Het project staat bij uitstek voor de manier waarop Intospace innovatief bezig wil zijn met onder meer energievraagstukken, verstedelijking, en het delen van kennis in de sector en tussen sectoren.”

Geïnteresseerd?
Ben altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van CLIC en schrijf in op onze nieuwsbrief