CLIC

CLIC sluit zich aan bij Green Deal Zero-Emissie Stadslogistiek Metropoolregio Amsterdam

Amsterdam – Projectleider Robert Kreeft heeft namens CLIC zijn handtekening gezet onder de Green Deal Zero-Emissie Stadslogistiek (ZES) van de Metropoolregio Amsterdam. Daarmee gaat CLIC een inspanningsverplichting aan om kennis en ervaringen uit te wisselen met andere partijen die naar een emissieloze stadslogistiek toewerken.

Zestien andere partijen ondertekenden dinsdag 12 oktober de Green Deal ZES, een samenwerking van bedrijven, overheden en kennisinstellingen. De ondertekenaars van het convenant experimenteren met nieuwe praktische logistieke oplossingen, combinaties van technologieën, publiek-private samenwerkingen en aangepaste regelgeving.

Het aanhaken van CLIC is volgens projectleider Robert Kreeft vanzelfsprekend. "Alle partijen die zich bezighouden met emissieloze stadslogistiek zijn voor ons potentiële samenwerkingspartners. De Green Deal ZES is in de Metropoolregio Amsterdam de drijvende kracht achter de transitie, dus daar moeten wij bij aangesloten zijn."

"Wat ons erg aanspreekt, is dat de open samenwerking in de Green Deal ZES veel wegheeft van de innovatiegerichte samenwerkingen die we op onze locatie willen gaan vormgeven", vervolgt Kreeft. "Emissievrije stadslogistiek is een complexe puzzel die een grote diversiteit aan kennis en ervaring vergt. De leden van Green Deal ZES hebben met hun knowhow en expertise allemaal een stukje van die puzzel in handen. Met CLIC bieden we een plek aan dit soort innovatieve partijen waar nieuwe oplossingen uitgevonden, uitgeprobeerd en vervolgens uitgerold kunnen worden."

"We zijn verheugd dat CLIC een van de ondertekenaars is van de Green Deal ZES", aldus Richard Hoving, lead mobility en aanjager van het convenant bij Amsterdam Economic Board. "Het project CLIC weerspiegelt en faciliteert in belangrijke mate waar we met de Metropoolregio naartoe willen: slimmere, snellere en vooral schonere logistiek."

Geïnteresseerd?
Ben altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van CLIC en schrijf in op onze nieuwsbrief